У Volkswagen пообіцяли виплатити компенсації постраждалим від «дизельного скандалу» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Volkswagen пообіцяли виплатити компенсації постраждалим від «дизельного скандалу»

Фондовий ринок
319
Автокомпанія Volkswagen і Федеральне об’єднання центрів захисту прав споживачів Німеччини 14 лютого провалили переговори щодо мирової угоди щодо «дизельного скандалу». Водночас VW пообіцяв напряму виплатити 830 мільйонів євро компенсацій постраждалим.
Про це пише DW.
Так, кожен власник автомобіля, який постраждав через маніпуляції компанії з вимірами вмісту шкідливих речовин, отримає від 1800 до 2100 євро компенсації, залежно від загальної кількості визнаних позовів.
Незважаючи на це, на переговорах Volkswagen звинуватив адвокатів позивачів у провалі мирової угоди. Вони у свою чергу звинуватили компанію.
За твердженням захисників, у Volkswagen відмовилися створити прозору систему компенсаційних виплат. VW заявляють, що адвокати постраждалих вимагали одноразовий адвокатський гонорар у 50 мільйонів євро, але ніяк не обґрунтували цю суму.
«Дизельний скандал» навколо концерну Volkswagen уперше розгорівся у вересні 2015 року, коли виявилося, що програмне забезпечення на автомобілях VW приховує реальні об’єми викидів шкідливих газів в атмосферу під час відповідних тестів.
У червні 2016 Volkswagen погодився виплатити 15 мільярдів доларів американським власникам для владнання скандалу з викидами. Пізніше повідомлялося, що Volkswagen виплатить $4,3 млрд через неправдиві дані про викиди.
В Австралії Volkswagen виплатить понад 78 мільярдів євро компенсації власникам, заплативши їм по 1400 доларів за одну машину.
4 серпня 2017-го топменеджер Volkswagen AG Олівер Шмідт визнав себе винним у кримінальній справі з дизельними двигунами компанії.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас