Міністерство юстиції США звинуватило Huawei у крадіжці комерційної таємниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство юстиції США звинуватило Huawei у крадіжці комерційної таємниці

Фондовий ринок
452
Міністерство юстиції США звинуватило Huawei і дві американські дочірні компанії в змові з метою вимагання і крадіжки комерційної таємниці.
Про це повідомляє Engadget.
Обвинувальний акт з 16 пунктів доповнює попередні звинувачення США проти Huawei. У документі згадуються кілька обвинувачених, у тому числі фінансовий директор Huawei Ваньчжоу Мен, якій вже пред’явлені звинувачення в шахрайстві.
Згідно зі звинуваченнями, Huawei протягом десятиліть робила спроби крадіжки інтелектуальної власності у шести конкретних, але неназваних американських компаній. Стверджується, що китайська компанія заволоділа комерційними секретами і авторськими правами, уклавши і потім порушивши угоди про конфіденційність, найнявши співробітників з конкуруючих компаній.
У документах також сказано, що спроби китайської компанії увінчалися успіхом. Згідно з обвинувальним актом, Huawei успішно отримала конфіденційну інформацію про вихідний код інтернет-маршрутизатора, технології стільникової антени і робототехніку. Це дозволило компанії скоротити власні витрати на дослідження і розробки і домогтися конкурентної переваги.

Довідка Finance.ua:

  • У травні президент США Дональд Трамп оголосив у США надзвичайний стан через загрозу безпеці комп’ютерної системи, а компанія Huawei потрапила в чорний список.
  • За даними ЦРУ, китайського гіганта Huawei фінансує Китайська розвідка, армія і Комісія з нацбезпеки Комуністичної партії.
  • Водночас в Huawei заявили, що компанія є незалежною від китайського уряду.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас