WhatsApp: Facebook досяг 2 мільярдів користувачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

WhatsApp: Facebook досяг 2 мільярдів користувачів

Фондовий ринок
363
The Wall Street Journal повідомляє, що за заявою керівника WhatsApp, який входить в Facebook, в ньому зареєстровано більше 2 мільярдів користувачів. З них лише пів мільярда активно користуються WhatsApp.
Кеткарт, голова WhatsApp, сказав, що компанія буде продовжувати працювати значною міріою незалежно від Facebook і продовжувати захищати дані, надаючи свою службу шифрованих повідомлень.
Минулого року плани Facebook щодо інтеграції WhatsApp з іншими службами обміну повідомленнями викликали тривогу у деяких антимонопольних експертів.
Facebook планує зробити нову інтегровану послугу наскрізної зашифрованої передачі даних, що також викликало стурбованість у співробітників правоохоронних органів, в тому числі у генерального прокурора США, які побоюються подальшого укриття злочинців. Він попросив Facebook відкласти свої плани шифрування і знайти спосіб надати «законний доступ» правоохоронним органам для виявлення злочинів, таких як експлуатація дітей.
Керівництво WhatsApp у відповідь на пртензии правоохоронних органів заявило, що шифрування – це необхідність, викликана протидією випадкам злому і хакерських атак, як, наприклад, атака на Equifax, але компанія готова йти на поступки, якщо це не створить загроз витоку даних. “Імовірні хакерські атаки на Equifax, як Ви знаєте, були здійснені військовослужбовцями Китаю», – говорить Кеткарт про злом, що стосувався особистої інформації 145-ти мільйонів осіб. «Це спрямовано, як Ви знаєте, на кожного користувача, а не на конкретних”.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас