У Мінекономіки розповіли, як планують залучати інвестиції в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки розповіли, як планують залучати інвестиції в Україну

Казна та Політика
473
Ккраїнська економіка — недоінвестована. І аби вона зростала, потрібно збільшити обсяг інвестицій в країну. Про це заявили у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, передає УНН.
У планах міністерства – наростити обсяг як зовнішніх, так і внутрішніх інвестицій.
“Необхідним є залучення протягом 5 років принаймні 50 млрд дол. США прямих іноземних інвестицій та відповідне збільшення ПІІ на душу населення до 2 тис дол. США, а також збільшення щорічних обсягів внутрішнього інвестування в понад 2 рази, що дозволить знизити знос основних фондів з 60,6% до 48%”, — вважають у міністерстві.
Один зі шляхів залучення інвестицій — держпідтримка інвестпроектів з використанням державних капітальних вкладень, кажуть у Мінекономіки. Форми такої підтримки, а також принципи та умови її надання закріплені положеннями ЗУ “Про інвестиційну діяльність”.
“Напрями інвестиційної діяльності, за якими надається державна підтримка для реалізації інвестиційних проектів, визначаються стратегічними або програмними документами, затвердженими в установленому законодавством порядку відповідно до частини першої статті 12-1 Закону („Про інвестиційну діяльність“, — ред.)”, — повідомили у Мінекономіки, додавши, що державні капітальні вкладення спрямовуються на створення, реконструкцію, технічне переоснащення основних засобів держвласності, очікуваний строк корисної експлуатації яких перевищує один рік відповідно до Бюджетного кодексу України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас