В Україні можуть поєднатися капітали КНР і ЄС - Кулеба — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть поєднатися капітали КНР і ЄС - Кулеба

Казна та Політика
512
У зовнішній торгівлі України на країни ЄС припадає 43%, при цьому стрімко й без будь-якої державної підтримки зростає торгівля з Китаєм.
Про це повідомив віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба на зустрічі з представниками Харківського офісу Європейської Бізнес Асоціації.
«Маємо 43% зовнішньої торгівлі з ЄС. Це феноменальний результат за останні роки. Але діалектично в нас розвиваються відносини з Китаєм. Немає ні політичного діалогу з Китайською Народною Республікою, ні короваю з хлібом… Але при цьому бізнес буяє яскравим квітом. І за останній рік вперше в історії Китай став торговельним партнером України №1 як окрема країна», – зазначив Кулеба.
Він наголосив, що це сталося без будь-якої підтримки з боку держави, тобто бізнес сам домовився.
«Тому моя думка, що Україна – це місце, де мають «одружитися» китайський і європейський капітали», – наголосив віцепрем’єр.
Адже, за словами Кулеби, маючи зону вільної торгівлі з ЄС і європейські стандарти, «ми отримуємо конкурентну перевагу для ведення бізнес-операцій з подальшим експортом або залученням європейського капіталу сюди, де він може в ліберальнішому середовищі, ніж у самому ЄС, будувати бізнес з Китаєм».
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас