Кулеба розповів про вигоди для України від "промбезвізу" з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кулеба розповів про вигоди для України від "промбезвізу" з ЄС

Казна та Політика
342
Віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба пояснив, які вигоди для України принесе впровадження так званого “промислового безвізу” з ЄС.
“По-перше, стане вигідно розміщувати виробництво в Україні для подальшого експорту в Європейський Союз – це залучення інвестицій, відродження промисловості”, – сказав віце-прем’єр.
“По-друге, український товар, сертифікат якого автоматично визнається в Європейському Союзі, однозначно матиме додаткові конкурентні переваги в світі, тому що це буде знак якості”, – додав він.
За його словами, коли “промбезвіз запрацює”, то першою групою товарів, на яку буде поширено угоду, стане низьковольтне обладнання.
“У житті це, насамперед, побутова техніка, тобто те, що виробляється для масового ринку. Умовно кажучи, щоб український чайник вільно продавався в німецькому супермаркеті і користувався там попитом”, – навів приклад Кулеба.
За його словами, уряд розраховує підписати угоду на початку наступного року, але “планувати рано”. До кінця поточного року в Україні планують запровадити технічні регламенти й реформувати інститути.
Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявляв, що першу угоду ACAA (так званий “промисловий безвіз”) буде підписано в найближчі роки.
Європейська комісія вважає складною, але реалістичною задачею початок переговорів щодо угоди ACAA за підсумками 2020 року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас