Міжбанк: тиск на курс збільшиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: тиск на курс збільшиться

Валюта
3274
Четвер буде цікавим днем на валютному ринку. Фактор розрахунків нерезидентів за купленими 11 лютого на аукціоні ОВДП вже перестав працювати на ринку, і міжбанк залишиться один на один з проблемами безпосередньо місцевих клієнтів.
З одного боку – на тлі досить вузького коридору останніх днів по безготівковому долару – дуже пожвавилися потенційні покупці валюти. Вони побоюються стрибків котирувань і хочуть закрити свої операції якомога оперативніше і дешевше. Це збільшує тиск на курс протягом сесії, коли великі покупці виходять на торги.
Підганяє за часом їх ще й майбутній вихідний понеділок в США. Американці відзначатимуть День Президентів. Щоб “не зависати” з доларовими платежами – українські клієнти намагатимуться закрити свої угоди сьогодні або максимум завтра з самого ранку.
З іншого боку – найближчим часом починається період бюджетних платежів і з урахуванням вихідних – у клієнтів не так багато часу для концентрації гривні під розрахунки з державою.
Якщо курс виявиться привабливим для експортерів, вони не проти будуть заздалегідь продавати валютну виручку з розміщенням гривні на короткі депозити до моменту сплати податків. Такий період підготовки до бюджетних платежів – завжди сприятливий для нацвалюти і працює на її зміцнення.
Відсутність сьогодні на міжбанку великої кількості нерезидентських грошей призведе до того, що курсові інтереси і виходи на торги великих місцевих гравців у поєднанні з виходами/невиходами Нацбанку з інтервенціями – і будуть формувати тренд з курсу протягом дня. А цінники регулятора залишаться основним орієнтиром для всього міжбанку.
Готівковий ринок продовжить залишатися заручником поведінки безготівкового курсу і своєї гри вести не буде, обмежившись лише корекцією цінників в обмінках залежно від котирувань на торгах. Працювати обмінники будуть у форматі “з обороту”.
Спроби спекулянтів похитати курс протягом дня продовжаться, а періодично – і посиляться в тому випадку, якщо перекоси попиту і пропозиції по валюті будуть наростати, а НБУ буде запізнюватися з реакцією.
За нашими прогнозами, 13 лютого обсяги операцій на торгах складуть до $170 – 210 млн при укладенні до 430-540 угод, а коридор по долару буде в межах 24,45-24,65 гривень.
За рахунок майже повної відсутності сьогодні фактора нерезидентських грошей на міжбанку – загальний тиск на курс гривні дещо посилиться.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 24,50 / 24,52
Євро – 26,71 / 26,73
Російський рубль – 0,3884 / 0,3889
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас