Щодня світ втрачає від забруднення повітря $8 млрд - Greenpeace — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щодня світ втрачає від забруднення повітря $8 млрд - Greenpeace

Світ
551
Забруднення повітря через спалювання викопного палива призводить до щоденних втрат в світовій економіці в розмірі $8 млрд або $2,9 трлн на рік.
Про це йдеться в спільній доповіді організації Greenpeace і Центру досліджень енергетики та чистого повітря (CREA), оприлюдненій в середу, 12 лютого.
Зазначається, що втрати досягають близько 3,3% світового ВВП. Найвищі річні втрати, пов’язані із забрудненням повітря від спалювання викопного палива, несуть Китай ($900 млрд), США ($600 млрд) і Індія ($150 млрд). За ними йдуть Німеччина з $140 млрд і Японія – $130 млрд.
Також експерти з’ясували, що спалювання вугілля, нафти і газу, що викликає проблеми зі здоров’ям, може призвести до 4,5 млн передчасних смертей в світі щороку.
На думку експертів Greenpeace, вирішити проблему забруднення повітря можна шляхом переходу на відновлювані джерела енергії і поетапної відмови від автомобілів, що працюють на дизельному пальному.
Крім того, для запобігання глобальній зміні клімату необхідно згортати існуючу вугільну і нафтогазову інфраструктуру і переходити на віновлювані джерела енергії.
За даними аналітиків Oxford Economics, за відсутності зусиль з обмеження викидів парникових газів температура Землі до 2050 року може підвищитися ще на 2 °C, що загрожує скороченням світового ВВП на 2,5-7,5%.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас