Білий дім пропонує скоротити бюджет Держдепу майже на $ 12 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білий дім пропонує скоротити бюджет Держдепу майже на $ 12 млрд

Світ
158
Білий дім пропонує істотно скоротити бюджет держдепартаменту США в 2021 фінансовому році.
Згідно з проектом бюджету, опублікованому в понеділок, на держдеп і Агентство США з міжнародного розвитку пропонується виділити $40,8 млрд.
“Це зменшення на $ 11,7 млрд, або на 22%, суми, насправді витраченої в 2020 фінансовому році”, – зазначається в документі.
Крім цього, проект бюджету передбачає виділення $ 1,6 млрд мінфіну США на міжнародні програми.
“Держдеп, Агентство США з міжнародного розвитку та інші міжнародні програми просувають і вдосконалюють національну безпеку і економічне процвітання США за допомогою дипломатії, поліпшеної безпеки і справедливої економічної конкуренції”, – йдеться в проекті бюджету.
Ці пропозиції американської адміністрації містяться в проекті бюджету, розміщеному на сайті Білого дому. Проект бюджету в $ 4,8 трлн на 2021 фінансовий рік, що починається в жовтні, передбачає зниження дефіциту в $ 966 млрд у 2021 році.
Традиційно американські президенти публікують свої пропозиції щодо бюджету на наступний рік у кінці січня або початку лютого. Потім пропозиції надходять у різні комітети палати представників і сенату США, а також до управління Конгресу США з бюджету, які їх аналізують і приймають законопроекти про фінансування, які відрізняються від пропозицій Білого дому.
У попередні роки Конгрес вже неодноразово не погоджувався з пропозиціями президента США. Після низки узгоджень Конгрес США приймає закони про асигнування, що визначають витрачання державних коштів, та відправляє їх на підписання президенту США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас