POS-термінали в Україні: проблеми й альтернативи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

POS-термінали в Україні: проблеми й альтернативи

Фінтех і Картки
1131
У 2019 в Україні кількість POS-терміналів на одну особу в 4,5 разу менша, ніж в Європі. І справді, міста, які в глибинці, ще не оснащені POS-пристроями.
Про це повідомив Євген Васильцов, керівник напрямку обслуговування торгових підприємств ПриватБанку під час круглого столу “Чи потрібна українцям готівка?”.
Але, з його слів, банки вже в процесі вирішення цієї проблеми.
“По-перше, ведеться активна закупівля таких терміналів. Тільки ПриватБанк минулого року встановив по Україні понад 6 тис. одиниць обладнання. По-друге, використовується також альтернатива терміналів – QR-коди. Вже 24 тис. підприємців використовують їх, адже для цього не потрібні ні обладнання, ні абонплата. Також альтернативою є tap-to-phone, коли платежі приймаються по телефону”, – говорить Васильцов.
Єдину актуальну проблему Євген Васильцов бачить в тому, що дехто відмовляється від POS-терміналів, оскільки вони збільшують вартість безготівкових платежів.
“Не проблема у вартості еквайрингу в 2%, а проблема в беку безготівкового платежу: для підприємця це вартість приблизно в 11%”, – зазначає Васильцов.
Саме це зупиняє і відштовхує багатьох підприємців від використання безготівкових розрахунків.
“Якби була програма підтримки бізнесу і підприємців в переведенні в готівку безготівкових платежів, як запущена програма з кредитування бізнесу, всі б із задоволенням пішли в безготівку”, – підсумував він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас