Портрет українського "заробітчанина": освіта, вік, регіони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Портрет українського "заробітчанина": освіта, вік, регіони

Особисті фінанси
8335
За даними останніх років, 69% українських трудових мігрантів були із Заходу України, 70% – чоловіками, а 33% з усіх – мали вищу освіту.
Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на дослідження VoxUkraine.
Велика тенденція до міграції в Західному регіоні (при тому, що в цьому регіоні проживає лише 27% населення країни) – не нове явище.
70% трудових мігрантів – чоловіки. У країнах працевлаштування єдиним винятком є Італія, де 71% трудових мігрантів – жінки, ймовірно, надають послуги з догляду в італійських сім’ях.
У Росії та Польщі переважає фізична праця в сільському господарстві, будівництві та промисловості.
41% трудових мігрантів молодші за 35 років у порівнянні з 34% у загальній кількості населення. Це ще більше виражено в Польщі, де 47% українських трудових мігрантів молодші за 35 років.
Мігранти майже рівною мірою є вихідцями з міст і сіл.
Оскільки менше третини українців проживає в селах, міграція поширена там удвічі більше, ніж у містах.
Портрет українського "заробітчанина": освіта, вік, регіони
Люди з вищою освітою демонструють меншу ймовірність мігрувати, тоді як люди з професійно-технічною освітою надмірно представлені серед трудових мігрантів.
Частка мігрантів з вищою освітою (33%) нижча, ніж серед населення працездатного віку (45%). Навпаки, люди з професійною підготовкою складають 34% мігрантів (46% у Польщі), що становить лише 24% населення працездатного віку.
Це може допомогти пояснити деякі заяви фірм у трудомісткій легкій промисловості, які нещодавно повідомили про зростання дефіциту робочої сили.
Більше половини мігрантів в країнах ЄС зайняті роботою, яка вимагає елементарної підготовки. 46% мігрантів в Польщі, 56% в Італії і тільки 21% в Росії заявили, що вони мають занадто високу кваліфікацію для роботи, яку виконують.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас