Безготівкові розрахунки виведуть з тіні до 10% економіки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безготівкові розрахунки виведуть з тіні до 10% економіки України

Фінтех і Картки
751
Збільшення на 5% обсягу безготівкових розрахунків протягом 5 років дасть вивести з тіні до 10% нашої економіки.
Про це повідомив голова комітету ВРУ з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев під час круглого столу «Чи потрібна українцям готівка?».
За даними НБУ, у 2019 році українці провели безготівкових операцій на суму 1,3 млрд грн. З них 41% – перекази фізосіб від людини до людини, що є негативною тенденцією, адже це торгові розрахнки між клієнтами та продавцями товарів.
«Ми працюємо над тим, щоб безготівкові розрахунки стали доступнішими для громадян та підприємців. Поки, навіть за найобережнішими обрахунками, більше 40% нашої економіки перебуває в тіні», – запевнив він.
Також Гетманцев заявив, що 15% (такий рівень безготівкових розрахунків) у нашій державі є незадовільним у порівнянні із європейськими країнами. Навіть якщо не брати до уваги скандинавські країни, де він наближається до 100%.

Рейтинг кредитних карток з кешбеком 💳

За його словами, влада усвідомлює необхідність збільшення безготівкових розрахунків і підтримає будь-яку ініціативу ринку, спрямовану на їх розширення, оскільки це необхідно для детенізації економіки в цілому

Довідка Finance.ua:

  • 17 жовтня 2019 Президент підписав закони щодо детінізації готівкових розрахунків (законопроекти №1053-1 та №1073), що передбачають застосування програмного забезпечення реєстраторів розрахункових операцій (РРО).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас