Державні оборонні замовлення стануть "частково відкритими" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державні оборонні замовлення стануть "частково відкритими"

Казна та Політика
218
Нова система державних оборонних замовлень перетвориться на частково відкритий план закупівель. Про це заявив Міністр оборони України Андрій Загороднюк.
“Знаєте, є така проблема, яка називається “абсолютно секретне ДОЗ” (державне оборонне замовлення – ред.). Тобто державне оборонне замовлення, на жаль, абсолютно секретне”, – сказав Загороднюк.
Він зазначив, що поки що цю систему змінюють, навіть в оборонних замовленнях цього року, які відбуваються до ухвалення нового законопроєкту.
“Ми подали до ВРУ новий закон про оборонні закупівлі. Він повинен повністю переробити всю систему. Більше “ДОЗ” не буде – буде просто план закупівлі, який буде відкритий частково”, – зазначив Загороднюк.
Також він зазначив, що потрібно боротися з корупцією при виконанні державного оборонного замовлення.
“Про корупцію. Цей момент треба дійсно повністю виключити. Тому ми зробили незалежний аудит самого процесу, яким чином ухвалюються рішення про купівлю у того чи іншого виробника. Тобто люди, які перевіряють ці рішення для того, щоб внести об’єктивність,” – сказав Загороднюк.
Нагадаємо, Міністр оборони України Андрій Загороднюк повідомляв, що найважливішим пріоритетом Міністерства оборони України є реформування системи оборонних закупівель, що планують повністю змінити до кінця 2020 року.
Народні депутати України ухвалили за основу депутатський законопроєкт №2398-д (альтернативний №2398) про оборонні закупівлі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас