Міжбанк: ситуація може кардинально змінитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: ситуація може кардинально змінитися

Валюта
10355
Вівторок буде активним днем на міжбанку. Після вчорашнього відносно “тихого “ дня – сьогодні ситуація кардинально зміниться.
По-перше, сьогодні новий аукціон з розміщення ОВДП. Пропонуватимуться облігації на загальну суму 6,5 млрд гривень і $200 млн. Строки розміщення – на будь-який смак – від коротких до довгограючих. Основне питання – прибутковість, на якій будуть сходитися потенційні покупці і чиновники. Ми не очікуємо особливого зниження при цьому розміщенні, оскільки “налякати” інвесторів зараз не в інтересах Мінфіну, але спроби її придавити – будуть. В цілому – проведення аукціону грає на користь гривні, хоча з урахуванням майбутніх погашень попередніх паперів – за фактом – великого припливу коштів до бюджету не відбудеться.
По-друге, активізація покупців валюти. На зниженні котирувань останніх днів зріс інтерес великих імпортерів до закриття своїх контрактів дешевше. Це збільшить попит на валюту і спрацює проти нацвалюти.
По-третє, Нацбанку треба нарощувати ЗВР, і він постарається активно скуповувати всю валюту, пропоновану під аукціон нерезидентами. Це підтримає валютні котирування на міжбанку і головне, щоб регулятор “не перестарався” з обсягами скупки валюти і не розвернув цим курс.
Протистояння курсових інтересів великих гравців, поведінка Нацбанку і проведення аукціону з розміщення ОВДП і його результати – і будуть формувати сьогодні “курсову погоду” на торгах.
Спекулянти продовжать сьогодні працювати у форматі “в дві сторони”, а готівковий ринок знову буде тільки коригувати свої цінники залежно від поведінки міжбанку.
За нашими прогнозами, 11 лютого обсяги операцій на торгах складуть до $250 млн при укладенні до 660 угод, а коридор по долару буде в межах 24,30-24,55 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 24,44 / 24,46
Євро – 26,70 / 26,73
Російський рубль – 0,3808 / 0,3813
🎬 Узнавайте первыми о валютных колебаниях на Youtube-канале Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас