У «Нафтогазі» пропонують розділити $2,9 мільярда від «Газпрому» між усіма українцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У «Нафтогазі» пропонують розділити $2,9 мільярда від «Газпрому» між усіма українцями

Фондовий ринок
1210
Виконавчий директор НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко пропонує керівництву країни розділити доходи від транзиту газу, а також отримані від “Газпрому” 2,9 млрд дол. за Стокгольмський арбітраж, включаючи премію самого топ-менеджера, між усіма українцями.
На своїй сторінці у Facebook Вітренко заявив, що з відповідною пропозицією звернувся до керівництва країни ще в середині січня, але не отримав відповіді. «Я в середині січня запропонував політичному керівництву віддати мою премію безпосередньо українцям, заради яких досягав я таких екстраординарних результатів. При цьому я помітив, що було б несправедливо і насправді несуттєво, якщо тільки мої чесно зароблені кошти будуть порівну розподілені між усіма громадянами України, а 99,75% коштів, зароблених насамперед завдяки моїй роботі, будуть розподіляти політики і чиновники не порівну, а як їм заманеться», – написав він.
За словами Вітренка, йдеться про вищезгадані 2,9 млрд дол., отриманих за рішенням арбітражу, плюс 7,2 млрд дол. – гарантований дохід від транзитного контракту з “Газпромом”, що в цілому дорівнює 10,1 млрд дол. «У перерахунку на кожного громадянина України виходить близько 6 тис. грн, або понад 16 тис. грн на кожне домогосподарство. Дуже важливо забезпечити ефективне використання цих грошей українцями. Також логічно і справедливо було б пов’язати ці виплати зі сферою газу. Тому потрібне обмеження – “на витрати на енергоефективність”, – написав топ-менеджер НАК.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас