Конфлікт між банком "Аркада" і КМДА: інвестори звернулися до Кличка (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конфлікт між банком "Аркада" і КМДА: інвестори звернулися до Кличка (фото)

Фондовий ринок
5229
Біля КМДА 7 лютого відбувся мітинг інвесторів банку “Аркада”, вони просили мера Києва втрутитися в ситуацію з будівництвом будинків житлових масивів “Патріотика на озерах”, “Патріотика” і ЖК “Еврика”, щоб структури КМДА не заважали забудовнику виконувати зобов’язання.
Про це повідомляє KV.
Стартом до мітингу в 500 осіб послужила акція під будівлею АТ АКБ “Аркада”, якому довірили кошти для реалізації проектів. Будівництва “Аркади” простоюють, і причиною називають конфлікт між банком і владою. Заручниками ситуації стали понад 13000 осіб, вони не мають можливості вселитися в житло.
Ті, хто протестує, вимагали від “Аркади” сісти за стіл переговорів з місцевою владою. До мітингувальників вийшли голова правління Ковальчук Тетяна, прес-секретар Горицька Людмила. У банку повідомили, що надія на вирішення проблеми є – скоро завершаться частина судових процесів, від яких залежить будівництво.
Інвестори “Аркади” зверталися за допомогою до КМДА щодо зупинки будівництва 38 будинків, подавши лист з сотнями підписів громадян.
“Ми прийшли в КМДА не з війною, а просити допомоги у Кличка вплинути на ситуацію і забудовника, щоб він виконав зобов’язання. Ми не просимо влади будувати за бюджетні кошти, ми будуємо будинки за свій рахунок”, – говорить покупець квартири в ЖК “Патріотика на озерах” Денис Шинкаренко.
За його словами, представник КМДА зібрав групу в залі прес-конференції, де інвесторів вислухав заступник мера Валентин Мондрієвський і заступник голови КМДА Володимир Слончак. Інвестори розповіли про проблеми і що хочуть отримати 365 млн гривень, які КМДА повинна виплатити “Аркаді” за рішенням суду, що прискорить процес будівництва.
Конфлікт між банком "Аркада" і КМДА: інвестори звернулися до Кличка (фото)
28 січня суд підтвердив законність рішення суду про стягнення з бюджету Києва на користь забудовника ТОВ “Будеволюція” 365 млн гривень. Гроші стануть компенсацією витрат на будівництво інженерної інфраструктури, яка будувалася в розвиток міських комунікацій для повноцінного життєзабезпечення нових житлових комплексів на Лівому березі Києва.
За матеріалами:
Апостроф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас