Міжбанк промацує «дно» щодо курсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк промацує «дно» щодо курсу

Валюта
5998
Понеділок буде досить цікавим днем на валютному ринку. Як вже помітили всі учасники ринку, котирування на міжбанку вже зменшили темпи свого зниження. З одного боку – завдяки НБУ (він активно викуповував долар в середині минулого тижня, чим стримував падіння курсу), з іншого – за рахунок поступового зростання попиту на валюту з боку імпортерів (вони почали активно закривати свої валютні контракти з метою закрити свої розрахунки дешевше).
Досвідчені гравці розуміють, що міжбанк промацує «дно» за курсом і хочуть залежно від своїх інтересів – або скупитися на найнижчих котируваннях, або – притримати валюту і дочекатися розвороту ринку.
У будь-якому разі – протистояння курсових інтересів великих гравців сьогодні буде одним з трьох основних факторів, що впливають на тренд на торгах.
Другим фактором буде завтрашній аукціон з розміщення ОВДП. Боротьба за прибутковість між потенційними покупцями і Мінфіном триває, і ми не впевнені, що чиновникам цього разу вдасться серйозно її знизити. Розміщувати будуть облігацій на 6,5 млрд гривень і на $200 млн. З урахуванням майбутніх погашень цього тижня облігацій попередніх випусків ми не прогнозуємо великого чистого припливу ресурсів до бюджету, але за рахунок активізації нерезидентів перед аукціоном і в період розрахунків по ньому курсові коливання дещо посиляться. Та частина іноземців, які вирішать збільшити свої вкладення в ОВДП – в ці понеділок-середу будуть активні на ринку, що потенційно спрацює на користь гривні, хоча і не в значних масштабах, як бувало раніше.
Третім фактором вже традиційно буде НБУ з його інтервенціями з купівлі/продажу долара на міжбанку. Його цінники залишаться основним маркером за курсом на сьогодні.
За нашими даними, сьогодні кілька великих імпортерів будуть виходити на торги з купівлею валюти (вони побоюються її потенційного зростання, і краще не зволікати із закриттям своїх контрактів), і це не дасть Нацбанку вже дуже активно поповнити свої резерви, але водночас і нерезиденти придивляються до завтрашнього аукціону, і частина з них почне продавати валюту вже зараз, щоб сконцентрувати на завтра-післязавтра необхідні обсяги гривні.
Спекулянти продовжать сьогодні працювати у форматі “в дві сторони”, а готівковий ринок залишиться заручником поведінки курсу на міжбанку і продовжить в основному працювати “з обороту”.
За нашими прогнозами, 10 лютого обсяги операцій на торгах складуть до $190-250 млн при укладенні до 480-660 угод, а коридор по долару буде в межах 24,40-24,65 гривень.
Курс долара на міжбанку-графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 24,50 / 24,53
Євро – 26,87 / 26,90
Російський рубль-0,3817 / 0,3823
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас