Мінфін почав готувати бюджет на 3 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін почав готувати бюджет на 3 роки

Казна та Політика
334
Міністерство фінансів розпочало підготовку бюджетної декларації на наступні 3 роки.
Про це йдеться у повідомленні Мінфіну до розпорядників бюджетних коштів.
Бюджетна декларація — це головний фінансовий документ, на підставі якого готуватимуть бюджети на кожен рік з 2021 по 2023 роки.
«Розпочався процес підготовки бюджетної декларації на 2021-2023 роки, документу, який визначає засади бюджетної політики і показники державного бюджету на середньостроковий період та є основою для складання проєкту Державного бюджету і прогнозів місцевих бюджетів», — повідомили у Мінфіні.
Там зазначають, що відправили всім розпорядникам бюджетних коштів інструкції щодо того, як підготувати пропозиції до бюджетної декларації, та очікують отримати відповіді найближчим часом.
Зазначимо, що складання бюджету на 3 роки передбачене законом про середньострокове бюджетне планування. Ним передбачається, що уряд має планувати основні показники бюджетних доходів та видатків не на рік, а на 3 роки. При цьому, щороку парламент, як і раніше, голосуватиме за бюджет на наступний рік, який залишається головним фінансовим документом.
Середньострокове бюджетне планування не передбачає встановлення точних цифр, а лише передбачає ухвалення приблизних прогнозних показників державних доходів і видатків. Точні бюджетні показники як і раніше будуть встановлювати законом про державний бюджет на поточний рік.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас