Міжбанк: просідання курсу розбурхало ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: просідання курсу розбурхало ринок

Валюта
7081
Схоже, весь цей тиждень на валютному ринку виявиться дуже динамічним. І п’ятниця не стане винятком. Незважаючи на ефект закінчення тижня (що зазвичай призводить до зниження ділової активності на ринку) – пристойне просідання курсу за останні дні порядком розбурхало всіх – і покупців, і продавців.
Великі імпортери, побачивши зниження курсу і побоюючись недовговічності цього процесу – починають поступово активно скуповувати валюту, щоб подешевше закрити свої зовнішні контракти.
А у продавців інша проблема – ранкові продажі в останні дні виявляялися вище котирувань кінця дня і продавці не хочуть втрачати. Тому частина з них стала виходити з пропозицією з самого ранку (не притримуючи валюту), що якраз спрацьовує на формування понижуючого тренду вже з самого початку торгів.
У боротьбі курсових інтересів покупців і продавців і пройде сьогоднішня сесія. Виграє від цього поки НБУ, який активно скуповує надлишок долара в резерви і при цьому поступово занижує свої цінники.
Ця ситуація стимулює всіх учасників ринку і це не дозволить сильно знизитися статистиці торгів, навіть з урахуванням фактора п’ятниці. Торги пройдуть активно і з періодичними коливаннями курсу в моменти виходу на ринок найбільших гравців міжбанку. Першу скрипку на ринку продовжать грати місцеві компанії.
Ключовим фактором курсоутворення залишаться дії Нацбанку щодо виходу/невиходу на торги з інтервенціями і його цінники.
Спекулянти продовжать сьогодні працювати як в форматі «в дві сторони», так і підлаштовуючись під дії великих місцевих гравців і Нацбанку – розгойдувати котирування протягом сесії. Загальний настрій на торгах залишається позитивним для гривні.
За нашими прогнозами 7 лютого обсяги операцій на торгах будуть до $210 млн при укладанні до 530 угод, а коридор по долару буде перебувати в межах 24,35-24,60 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,57 / 24,59
євро – 27,01 / 27,03
російський рубль – 0,3879 / 0,3884
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас