У Києві з обмінного пункту вкрали дев'ять мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві з обмінного пункту вкрали дев'ять мільйонів

Кримінал
1983
У Києві з пункту обміну валют викрали 9 млн гривень.
Про це повідомляє столична прокуратура у четвер, 6 лютого.
Зазначається, що інцидент стався в кінці січня. Крадіжку грошей організувала працівниця обмінного пункту разом зі спільником, який з 2011 по 2019 рік відбував покарання на території, підконтрольній сепаратистам “ЛНР”.
“Під час підготовки до злочину жінка надала спільнику дублікат ключів від дверей і сейфа і назвала пароль від сигналізації”, – йдеться в повідомленні.
За даними слідства, 29 січня, дочекавшись наповнення сейфа найбільшою сумою готівки, працівниця обмінника повідомила про це своєму спільнику, а сама для забезпечення алібі разом з колегою викликала таксі і поїхала додому.
Вночі спільник безперешкодно проник до приміщення та викрав із сейфа валюту на 9 млн гривень в еквіваленті. Наступного дня спільники розділили викрадені кошти. Після чого злочинець придбав позашляховик і з викраденими грошима переховувався на території Чернігівської області.
Вже 4 лютого підозрюваних затримали. В ході обшуків виявлено та вилучено частину викрадених коштів, а також транспортний засіб, придбаний злочинцем.
Справу відкрито Печерським управлінням поліції. Чоловікові та жінці повідомили про підозру за статтями про крадіжку в особливо великих розмірах, а також легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, одержаних злочинним шляхом або організованою групою (ч.5 ст. 185, ч. 2 ст. 209 КК України). Їм загрожує до 15 років в’язниці.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас