Земельна реформа почне впливати на економічне зростання тільки до 2022 року - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Земельна реформа почне впливати на економічне зростання тільки до 2022 року - експерт

Аграрний ринок
316
Земельна реформа в Україні триватиме близько семи-восьми років, в перші два роки вона не матиме впливу на зростання економіки країни.
Таку думку висловив генеральний директор агрохолдингу ІМК Алекс Ліссітса.
“Насправді земельна реформа зараз не закінчиться… ми відкриваємо новий етап, і він триватиме сім-вісім років як мінімум. Всі почнуть потрохи скуповувати землю, формувати масив полів, але це все одно дуже довгий процес“, – сказав Ліссітса під час щорічної спільної зустрічі Європейської бізнес асоціації EBA Global Outlook: Boosting Investments в четвер.
Згідно з озвученим головою і засновником інвестиційної компанії “Драгон Капітал” Томашем Фіала прогнозом, відкриття ринку землі в 2020 році збільшить економічне зростання України на 0,4% ВВП і на 0,7% ВВП в 2021-му.
Однак Ліссітца з такими припущеннями не погодився. На його думку, земельна реформа вплине на зростання економіки тільки в 2022-2023 рр.
“Ну, можливо в 2022-2023 рр. вплине, але не раніше. Цього року – однозначно ні: три місяці ринку – жовтень, листопад, грудень, в цей період не відбудеться абсолютно нічого. Всі будуть очікувати, звісно, високої ціни. В середньому пайовики в різних регіонах країни очікують ціну таку саму за земельний пай, яка б дорівнювала вартості квартири в обласному центрі, що спочатку апріорі неможливо. Тому транзакції на ринку будуть в межах 5%, що на ринку не позначиться”, – пояснив Ліссітса.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас