Податок на YouTube, Facebook і Instagram: до чого готуватися українцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податок на YouTube, Facebook і Instagram: до чого готуватися українцям

Фондовий ринок
18203
У Верховній Раді пропонують обкласти податком YouTube, Instagram, Facebook та інші соцмережі. Відповідний законопроєкт вже зареєстровано в українському парламенті.
Так, згідно з текстом законопроєкту №2634, пропонується обкласти податком Instagram, Twitter, інші соцмережі, а також міжнародні компанії – Google, Apple і Netflix, що надають користувачам відеоконтент.
Мова йде про податок на додану вартість (ПДВ) в розмірі 20% на послуги компаній-нерезидентів України. Таким чином автори законопроєкту хочуть створити більш конкурентне середовище для українських компаній, які працюють з подібним контентом.
Втім, на думку експертів, така ініціатива навряд чи зможе принести очікувані результати. За словами Олександра Колтунова, керуючого партнера компанії, яка працює в IT-сфері, такий крок створить додаткове навантаження на українські компанії, які просувають себе через рекламу в соціальних мережах.
Якщо ж говорити про світових гігантів, якщо вони погодяться платити ПДВ в Україні, то його вартість закладуть свої послуги. Відповідно, це плюс 20%, наприклад до музики чи ігор AppStore, послуг сайту бронювання Booking, а також до реклами в соцмережах, на YouTube, в Google тощо.
За матеріалами:
Today.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас