Міжбанк: "свято впевненості" гривні можуть зіпсувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: "свято впевненості" гривні можуть зіпсувати

Валюта
4731
Четвер на валютному ринку продовжить тенденції цього тижня. Торги будуть активними і з періодичними досить великими коливаннями курсу в моменти виходу на ринок найбільших гравців міжбанку. Причому, в основному місцевих. Нерезиденти завершили свої розрахунки за останнім аукціоном ОВДП, і сьогодні особливих продажів валюти від них вже не буде. Їхня роль в операціях міжбанку зросте в наступний понеділок-вівторок, коли вони вже визначаться зі своїми планами на новий аукціон з розміщення облігацій.
Відсутність великої кількості іноземців на нашому міжбанку різко посилює роль ситуативних завдань та інтересів щодо курсу саме місцевих компаній. Приплив на міжбанк валюти останніх днів і просідання долара багато в чому були пов’язані саме з продажами НАК “Нафтогаз”, і його подальші плани в цьому питанні дуже істотно впливатимуть на загальний стан валютного ринку.
Фактично два фактори будуть сьогодні впливати на курсоутворення: обсяги продажів валюти великими місцевими гравцями (до Нафтогазу періодично приєднувалися великі аграрії і металурги) і власне дії Нацбанку щодо виходу/невиходу на торги з інтервенціями. Цінники регулятора в цих операціях залишаться і сьогодні основним сигналом для міжбанку в частині тренду щодо курсу.
Продовження періоду виведення дивідендів у «дочок» іноземних компаній (вже майже закрили основні обсяги таких операцій), ліквідність у банківській системі й поведінку готівкового ринку (фактично повністю копіює курси міжбанку і своєї “гри” не веде, працюючи в основному в режимі “з обороту”) – практично є лише тлом подій на валютному ринку останніх днів і істотного впливу на курсоутворення зараз не чинять.
Спекулянти сьогодні будуть працювати як у форматі “в дві сторони”, так і підлаштовуючись під дії великих місцевих гравців – намагатимуться похитати котирування протягом сесії.
Загальний настрій на торгах залишається позитивним для гривні, і основна частина його гравців налаштовані на подальше зміцнення гривні до мети 24,30-24,40 найближчим часом.
Зіпсувати це “свято впевненості в гривні” може різкий вихід на міжбанк кількох великих покупців нафтопродуктів (у них були такі плани на сьогодні-завтра), але швидше за все вони як досвідчені гравці будуть це робити не одноразово і без зайвого галасу, щоб не розбурхати ринок і тим самим не підірвати котирування.
За нашими прогнозами, 6 лютого обсяги операцій на торгах будуть близько $180 – 210 млн при укладенні до 440 – 530 угод, а коридор по долару буде перебувати в межах 24,40-24,70 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 24,66 / 24,69
Євро – 27,13 / 27,16
Російський рубль – 0,3924 / 0,3931
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас