Під Радою проходять акції проти ухвалення закону про ринок землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Під Радою проходять акції проти ухвалення закону про ринок землі

Аграрний ринок
508
Під Верховною Радою збираються учасники акції проти ухвалення закону Про ринок землі.
Частина учасників акції зібралися на площі Конституції, а ще невелика кількість – на вулиці Грушевського.
У заході беруть участь кілька сотень людей. Учасники акції вимагають зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським, щоб висловити йому свої побоювання щодо ухвалення закону про ринок землі. Голова Всеукраїнської Аграрної Ради Андрій Дикун, який бере участь в акції, висловив основні вимоги аграріїв щодо впровадження ринку землі.
Під Радою проходять акції проти ухвалення закону про ринок землі

Довідка Finance.ua:

Що дасть закон про землю:
  • Купувати землю зможуть тільки громадяни України, держава, громади (нововведення) та вітчизняні компанії, засновані українцями (норма діє до 1 січня 2024 року).
  • Іноземці як засновники компаній будуть допущені до ринку тільки в результаті земельного референдуму. Якщо отримають землю у спадок, протягом року повинні провести її відчуження.
  • Іноземцям заборонено купувати землі державної та комунальної власності, наділи, розташовані ближче ніж 50 км від державного кордону.
  • За жодних обставин землю не зможуть купувати громадяни і компанії країни-окупанта, а також особи і організації, причетні до тероризму, відмивання грошей, і компанії, зареєстровані в офшорах.
  • Фізичні особи та компанії купуватимуть до 10 тис. га “в одні руки”. Обмеження не стосуватимуться банків, які отримають землю під заставу. Протягом 2 років фінустанови повинні продати її на аукціонах.
  • Ціна землі не зможе бути нижчою за нормативну грошову оцінку.
У орендарів буде переважне право на придбання орендованої ними ділянки. Для них і громадян з правом постійного користування передбачена розстрочка платежу до 5 років.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас