Маск розповів, коли покаже оновлення технології з'єднання мозку з комп'ютером (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск розповів, коли покаже оновлення технології з'єднання мозку з комп'ютером (фото)

Технології&Авто
793
Засновник Tesla Ілон Маск поділився планами про прийдешні розробки ще однієї його компанії – Neuralink. Маск заявив, що його стартап Neuralink цьогоріч продемонструє оновлення своєї технології інтерфейсу мозок-комп’ютер, яка, за його словами, буде “приголомшливою”.
У липні минулого року Маск сказав, що технологія вже була випробувана на мавпі, яка була здатна управляти комп’ютером зі свого мозку. Тепер же він виступив в своєму блозі, розповівши подробиці про розробки Neuralink.
“Глибокий вплив нейронних інтерфейсів з високою пропускною здатністю і високою точністю недооцінюється. Neuralink розробить це для людини вже цьогоріч. Зачекайте, поки ви не побачите наступну версію. У порівнянні з тим, що було представлено минулого року, це круто”, – написав Маск.
Маск розповів, коли покаже оновлення технології з'єднання мозку з комп'ютером (фото)
За словами Маска, це буде унікальний нейроінтерфейс для людей з пошкодженим мозком. Засновник Neuralink сказав, що його довгострокова мета полягає в тому, щоб люди не відставали від штучного інтелекту.
“Врешті-решт Neuralink замінить цілі пошкоджені в результаті нападу або нещасного випадку ділянки мозку. Хотілося б без зайвих захоплень, проте потенціал докорінно змінить відновлення мозку і моторних функцій. І іншого шляху зробити це немає, я вважаю”, – додав він.
Повідомляється, що пристрій можуть анонсувати на майбутній презентації компанії, яка відбудеться вже влітку. Це означає, що вже незабаром можна очікувати випробування Neuralink за участю пацієнтів-добровольців.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас