У КМДА викрили 4-мільйонну схему з незаконним патентом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА викрили 4-мільйонну схему з незаконним патентом

Кримінал
521
Правоохоронці викрили шахрайську схему в КМДА, в результаті якої за 10 років зловмисники привласнили 4 мільйони гривень на незаконному патенті.
Про це повідомляє пресслужба СБУ.
“Повідомлено про підозру колишньому заступнику директора Департаменту земельних ресурсів КМДА та колишньому начальнику відділу КП “Київський інститут земельних відносин” в умисному порушенні авторського права і скоєнні шахрайських дій, що завдало територіальній громаді міста Києва матеріальної шкоди у великому розмірі”, – йдеться в повідомленні.
Як зазначається, з 1999 року з метою ведення міського земельного кадастру столиці Головне управління земельних ресурсів КМДА за кошти міського бюджету створило і вдосконалило “Автоматизовану систему ведення державного земельного кадастру” (“ПК Кадастр”). Зазначена система використовується Департаментом земельних ресурсів КМДА як правонаступником Головного управління земельних ресурсів досі.
Водночас в 2007 році підозрювані (за даними з відкритих реєстрів – Віктор Іващенко і Денис Дудко) отримали авторські права на цю програму і з 2008 до 2018 незаконно отримували роялті.
За даними слідства, за 10 років зловмисники завдали місцевій громаді збитків на 4,3 мільйона гривень.
Дії підозрюваних кваліфікували за ч. 4 ст. 190 і ч. 3 ст. 176 КК України. За вчинене їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Під час досудового розслідування ліцензійні договори, за якими підозрювані систематично отримували від комунального підприємства незаконну винагороду, розірвані.
Крім того, Департамент земельних ресурсів КМДА зараз вирішує питання про захист порушеного права інтелектуальної власності в судовому порядку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас