Втрачене посвідчення водія відтепер можна відновити онлайн (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Втрачене посвідчення водія відтепер можна відновити онлайн (інфографіка)

Особисті фінанси
2688
Сьогодні Міністерство внутрішніх справ та Державна міграційна служба презентували ще одну новацію е-сервісу від МВС. Це онлайн замовлення заміни посвідчення водія через електронний кабінет водія.
Що це дасть: Громадяни зможуть обміняти водійське посвідчення та отримати його після втрати або крадіжки, не виходячи з дому.
  • Для цього достатньо мати власний електронний кабінет водія.
  • Вхід до е-кабінету водія – за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), який дуже зручно отримати на чип своєї ID-картки, а також через Bank-id та Mobile-id.

Найкращі кредитні картки з кешбеком

Громадянину необхідно тільки прийти на 2 хвилини в територіальний сервісний центр МВС, зазначений в його електронній заяві, та забрати вже готове посвідчення водія.
Громадянин отримує відповідне сповіщення у випадку успішної перевірки поданої заяви та документів за всіма передбаченими державними реєстрами та базами.
Відмовлення в наданні послуги можливе з ряду причин, що передбачені постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2019 № 946, яка вносить зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами.
За допомогою онлайн-сервісу громадянин може замовити:
  • обмін посвідчення водія в разі заміни персональних даних;
  • отримання посвідчення водія замість втраченого, викраденого або зіпсованого;
  • заміну посвідчення водія, виданого особі вперше, після закінчення строку його дії (за умови вчинення особою протягом двох років з дня видачі посвідчення водія не більше 2 адміністративних порушень ПДР).
Втрачене посвідчення водія відтепер можна відновити онлайн (інфографіка)
Найцікавіші і важливі новини, а також поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця – завжди в нашому телеграм-каналі Finance_ukr ; Переходьте, підписуйтесь – з нами цікаво і корисно!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас