Дозволи на будівництво доріг скасовано: що це дасть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дозволи на будівництво доріг скасовано: що це дасть

Особисті фінанси
9052
Кабмін запровадив експеримент із скасування необхідності для підрядників отримувати дозволи на початок капітального будівництва доріг.
Про це поінформував міністр інфраструктури Владислав Криклій.
Що цей експеримент дасть:
  • дозволить витрачати час на роботи з ремонту доріг, а не на папери;
  • дерегуляція робіт з капітального ремонту доріг пришвидшить відновлення автошляхів України;
  • підрядник зможе приступити до виконання робіт без дозволу ДАБІ (Державна архітектурно-будівельна інспекція) залучивши до будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг на конкурсних засадах незалежного інженера-консультанта у сфері дорожнього будівництва.

Кращі кредитні карти для зберігання грошей 💳

Криклій зауважив, що роботи страхуватимуться на період їх виконання та гарантійного строку якості, натомість процедури максимально скоротяться.
В результаті реалізації експерименту буде зекономлено до 4 місяців часу. У світовій практиці економія внаслідок залучення інженера-консультанта становить до 15% від вартості будівництва.

Довідка Finance.ua:

  • Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким Державній агенції автомобільних доріг (Укравтодору) дозволяють залучити до 20 мільярдів гривень кредитів під державні гарантії.
  • Закон, яким дозволили Укравтодору залучити 20 мільярдів гривень на ремонт та будівництво доріг, ухвалили 16 січня 2020 року. За нього проголосувало 337 депутатів.
Найцікавіші та найважливіші новини, а також поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця — завжди в нашому телеграм-каналі Finance_ukr 🤫 Переходьте, підписуйтеся — з нами цікаво та корисно!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас