Міністр запропонував зрівняти ціну електроенергії для населення і промисловості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр запропонував зрівняти ціну електроенергії для населення і промисловості

Енергетика
5101
Україна повинна відмовитися від перехресного субсидування, а ціни на електроенергію для населення потрібно підвищити до рівня ціни струму для промисловості.
Про це заявив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV.
Міністр зазначив, що, незважаючи на введення нового ринку електроенергії, в Україні досі зберігається перехресне субсидування і тарифи на електрику для населення нижчі, ніж для промисловості. Однак згодом побутові споживачі сплачують повну вартість електроенергії, купуючи товари та послуги, виготовлені підприємствами, які закладають у ціну продукції кошти, які спрямовані на субсидування заниженої вартості струму для населення.
“Населення досі субсидується. Воно отримує менші ціни, ніж промисловість. Це загальновідомо. І тут треба також з часом дивитися на те, щоб вирівнювати ці ціни, і щоб конкуренція призводила до меншої ціни на електричну енергію для населення”, – сказав Оржель.
На думку міністра, тарифи для населення потрібно зрівняти з тарифами для промисловості, що надалі завдяки конкуренції призведе до зниження вартості струму для побутових споживачів.

Довідка Finance.ua:

  • У січні 2020 року оптова ціна на природний газ складе 4,65 грн за куб.м, що на 25% менше, ніж у січні 2019 року.
  • НАК “Нафтогаз України” оприлюднила цінові пропозиції на природний газ, які діятимуть з 1 лютого 2020 року для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання. Нафтогаз пропонує газ за ціною 4 661,00 – 5 208,00 грн/тис. куб. м (без ПДВ та витрат на його транспортування магістральними та розподільними трубопроводами).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас