Глава Mastercard розповів про причини виходу з проекту криптовалюти Facebook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Mastercard розповів про причини виходу з проекту криптовалюти Facebook

Фондовий ринок
900
Генеральний директор Mastercard Аджай Банга пояснив вихід компанії з проекту зі створення криптовалюти Facebook побоюваннями з приводу неповної інформації від представників Libra.
Про це він розповів виданню Financial Times.
За словами Аджая Банга, ключові представники проекту Libra не змогли дати письмові гарантії «не робити нічого, що не вповні відповідає місцевому законодавству». Також представники проекту нібито відмовилися давати Mastercard будь-які письмові гарантії щодо діяльності. Зокрема мова йде про боротьбу з відмиванням грошей і управлінням даними.
Також глава Mastercard висловив свої побоювання щодо того, яким чином Libra буде заробляти гроші.
Крім того, Аджая Банга стривожив той факт, що на початку Facebook позиціонував Libra як інструмент фінансової доступності, але потім запропонував пов’язати його з фірмовим криптовалютним гаманцем Calibra.
«З альтруїстичної ідеї це прийшло до їхнього власного гаманця. Мені здається, що це неправильно. Валюта, що випускається урядами, повинна бути зрозуміла як інструмент, який ви повинні мати можливість використовувати для придбання, наприклад, рису або велосипедів. Але якщо вам платять в монетах Libra, які йдуть в Calibra, а потім конвертуються в фунти, щоб купити рис, я не розумію, як це працює», – додав Банга.
Деякі аналітики відзначають, що у Mastercard були й інші причини виходу з проекту Libra. Зокрема, платіжна система на основі блокчейну в майбутньому може перетворитися на глобальну платіжну онлайн-мережу, яка стане конкурентом Mastercard.
У Mastercard з такою оцінкою не згодні.
«У нас понад 30 тисяч банків по всьому світу, пов’язаних з 60 млн торгових компаній, мільярди користувачів в 200 країнах, а системи відповідають місцевим регулювання кожної з цих країн», – додав Банга.
За словами генерального директора платіжної системи, навіть цифрові гіганти розуміють, що їм швидше і дешевше співпрацювати з Mastercard.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас