Toyota і Panasonic запустять спільне виробництво акумуляторів для електрокарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota і Panasonic запустять спільне виробництво акумуляторів для електрокарів

Фондовий ринок
505
Toyota Motor (Toyota) і виробник електроніки Panasonic Corp планують запустити спільне підприємство з випуску призматичних акумуляторів для електромобілів 1 квітня 2020 року.
Про це йдеться в спільній заяві компаній, опублікованій на сайті Toyota.
Нове підприємство – Prime Planet Energy & Solutions Inc-буде поставляти акумулятори не тільки Toyota, але й іншим автовиробникам. Штат компанії складе приблизно 5100 співробітників, з них 2400 будуть базуватися в Китаї.
Toyota буде належати 51%, Panasonic – 49%. Партнерство має допомогти задовольнити зростаючі попит і очікування від електрифікованих транспортних засобів, а також вирішити низку екологічних проблем, наголошується в повідомленні.
У січні 2019 р. компанії уклали угоду про створення спільного підприємства. Panasonic зараз виробляє плоскі батареї для Toyota. Крім того, компанія є ексклюзивним постачальником акумуляторних батарей для моделей Tesla. Батареї виробляються в Японії, а також на підприємстві в американському штаті Невада.
Також Panasonic спільно з Tesla виробляє сонячні батареї і модулі на нью-йоркському заводі в Буффало. У червні 2018 р. Panasonic заявив про дефіцит акумуляторів через різке зростання виробництва Tesla.
За матеріалами:
Ведомости
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас