Гончарук назвав причини зниження вартості опалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гончарук назвав причини зниження вартості опалення

Особисті фінанси
610
Українці отримали платіжки за грудень зі значно меншими сумами, бо уряд заради цього зробив чимало кроків, і тепла зима цьому посприяла.
Про це заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
“Зараз за грудень всі отримали платіжки і побачили: так, є перешкоди на місцях, хтось впорався краще, хтось – гірше, але в цілому, якщо порівняти зиму до зими, то люди заплатили набагато менше. І не тільки тому, що зима тепла. Там багато причин, тому що від теплої зими, насправді, залежить обсяг споживання — в цьому плані так, але в тому числі і тому що ми в уряді ухвалили рішення про те, щоб на місцях могли зробити знижку щодо тарифу. Оскільки він (тариф) був розрахований ще в цінах, що діяли в минулому опалювальному сезоні”, — пояснив голова уряду.
Він вважає, що ціна на газ повинна формуватися в прозорих умовах, адже коли в ці питання втручаються політики, з’являється корупція.
Раніше прем’єр-міністр Олексій Гончарук неодноразово заявляв про те, що в цілому 143 підприємства в 120 містах ухвалили рішення про зниження тарифу, проте уряд продовжує працювати з обласними адміністраціями, щоб суми в платіжках за січень також були меншими.
Нагадаємо, наприкінці грудня 2019 року Кабмін надав підприємствам ТКЕ можливість зменшувати розмір плати за опалення, якщо ціна газу, придбаного у відповідному місяці опалювального сезону, нижча за ціну, яка врахована в структурі тарифів. Відсоток зменшення плати за опалення залежить виключно від вартості природного газу, врахованого в структурі чинних тарифів на послуги теплопостачання, і питомої ваги цієї складової в структурі собівартості послуги.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас