В Україні виявили десятки тисяч юросіб та ФОП-ів без видів діяльності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні виявили десятки тисяч юросіб та ФОП-ів без видів діяльності

Фондовий ринок
3015
Аналітики виявили 99 тисяч юридичних осіб, які не зареєстрували одне або кілька ключових даних: ПІБ керівника, власника та/або КВЕД.
Про це повідомляє аналітична система YouControl.
“Аналітики системи YouControl виявили, що на сьогоднішній день у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР) існують записи приблизно про 66 тисяч ФОПів, у яких не вказано вид діяльності (КВЕД). І ще 99 тисяч юридичних осіб не зареєстрували одне або кілька ключових даних: ПІБ керівника, власника та/або КВЕД”, – ідеться в повідомленні.
Як зазначається, особливістю таких компаній є давній термін існування і юридичний статус “не перебуває в процесі припинення, свідоцтво про державну реєстрацію недійсне”.
В Україні виявили десятки тисяч юросіб та ФОП-ів без видів діяльності
Чому компанії приховують інформацію:
  • в 2003 році було прийнято закон “Про державну реєстрацію юридичних осіб, індивідуальних підприємців і громадських формувань”, відповідно до якого державні реєстратори мали протягом 2004-2005 років провести заміну старих свідоцтв на нові – єдиного зразка. Однак багато підприємців цього не зробили;
  • вже з 2012 року відповідна комісія Міністерства юстиції проводила інвентаризацію;
  • всі юридичні особи та фізичні особи-підприємці, створені та зареєстровані до 1 липня 2004 року, зобов’язані були подати державному реєстратору реєстраційну картку для включення відомостей про них до ЄДР;
  • всі, хто цього не зробив, отримали запис: “свідоцтво про державну реєстрацію недійсне”, позаяк у них залишалось свідоцтво старого зразка;
  • формулювання “не перебуває у процесі припинення” залишилося, адже рішення про ліквідацію або реорганізацію в цьому підприємстві не приймалося.
Як перевірити контрагента онлайн:
  • у досьє YouControl, заснованому на понад 60 відкритих джерел, автоматично проводиться експрес-аналіз, який вказує на чинники, які потребують особливої уваги перед початком співпраці з контрагентом;
  • тепер до 72 факторів, за якими система YouControl перевіряє компанії, додано ще 3: відсутність керівника, відсутність КВЕД, відсутність власника.
У досьє кожної компанії є розділ “Експрес-аналіз”. Якщо один з факторів ризику має стосунок до компанії – він буде показаний в цьому розділі.

Найкращі кредитні картки для зберігання грошей 💳

В Україні виявили десятки тисяч юросіб та ФОП-ів без видів діяльності

Довідка Finance.ua:

  • За 2019 рік зареєструвалося понад 256 тис. нових ФОПів, а закрилося – 213 тис. Серед останніх було 58 тис. тих, хто відкрився лише поточного року, але не зміг втриматися на плаву навіть такий короткий проміжок часу.
  • Найбільший приріст кількості фізичних осіб-підприємців був у напрямку комп’ютерного програмування. Майже 11% зі всіх новостворених ФОПів зареєструвалися саме у цій категорії.
  • Вдвічі менше було ФОПів, що посіли другу та третю сходинки – вони обрали для себе роздрібну торгівлю продовольством у неспеціалізованих магазинах та б’юті-послуги.
Найцікавіші та найважливіші новини, а також поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця — завжди в нашому телеграм-каналі Finance_ukr 🤫 Переходьте, підписуйтеся — з нами цікаво та корисно!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас