На ринку з'являться туалети з вбудованою діагностикою здоров'я — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ринку з'являться туалети з вбудованою діагностикою здоров'я

Технології&Авто
703
Компанія Toi Labs з Сан-Франциско готується до запуску масового виробництва “розумних” туалетів з вбудованим контролем за станом організму. Сидіння для унітазу TrueLoo виявлятимуть зневоднення, зараження вірусами та інфекціями сечовивідних шляхів. Зараз їх тестують в будинках для людей похилого віку.
Ідея туалету-діагностика прийшла до засновника компанії Toi Labs Вікрама Каш’япа через проблеми з власним здоров’ям: він безуспішно бореться з тяжким кишковим захворюванням. У 2006 році підприємець почав співпрацювати з вченими з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско. Результати чотирирічного дослідження були опубліковані в журналі Science в 2010 році і дали старт створенню пристрою.
Аналіз TrueLoo повинен показувати результати за кілька хвилин. Сидіння аналізує виділення людського організму за допомогою сенсорів.
У продаж виходили “розумні” туалети з контролем за здоров’ям. Але ці пристрої коштували кілька тисяч доларів, через що мали дуже обмежений успіх. Їх купували переважно багатії та медичні установи. Сьогодні на ринку немає доступного туалету з функцією аналізу біологічного матеріалу.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас