Киянам спростять процедуру отримання евакуйованого автомобіля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киянам спростять процедуру отримання евакуйованого автомобіля

Особисті фінанси
1071
Столична влада наразі працює над тим, щоб спростити для водіїв процедуру отримання евакуйованих транспортних засобів зі штрафмайданчиків.
Про це повідомляє пресслужба КМДА.
“З метою оптимізації розподілення потоків водіїв-порушників, які прийшли за оформленням документів і отриманням дозволу забрати машину зі штрафмайданчика, КМДА ініціювала запуск додаткового «єдиного вікна» за адресою вул. Народного ополчення, 9 в будівлі Управління патрульної поліції м. Києва”, – ідеться в повідомленні.
На місці реалізована система видачі всіх трьох квитанцій, які видає інспектор з паркування:
  • на оплату перевезення автомобіля евакуатором на штрафмайданчик;
  • на оплату збереження автомобіля на штрафмайданчику (після перевірки інформації з боку ГУНП в м.Києві);
  • на оплату адміністративного штрафу.
«У найближчі два тижні плануємо відкрити у Києві ще додаткові п’ять точок на території центрів надання адміністративних послуг. Там будуть знаходитись наші інспектори з паркування, організована електронна черга, оснащені зали очікування. Таким чином, місць, де можна буде здійснити оплату за порушення правил стоянки авто, стане сім», – зазначив заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури – начальник управління (інспекції) з паркування Дмитро Рахматуллін.
Також Бахматов зазначає, що розглядається можливість перевести процедури в електронний формат. Наприклад, доповнити мобільний додаток KyіvSmartCity функціоналом, що дозволить сплатити штраф за неправильне паркування, послуги евакуатора та зберігання автівки на штрафмайданчику.

Як сплатити штраф через Приват24 🚗

Штраф за несплачене паркування – 20-кратний розмір від вартості однієї години паркування. При цьому, якщо водій сплатить штраф у 10-денний термін, йому надається знижка у 50%.
Знайти евакуйоване авто можна кількома способами:
  • подзвонити до поліції за номером 102;
  • за допомогою Telegram-каналу “Київська платформа евакуації”: @TowTruckKyiv

Довідка Finance.ua:

  • У період із 2 липня 2019 року до 12 січня 2020 року інспектори з паркування наклали 6916 адміністративних стягнень у вигляді штрафу на суму 2 млн 925 тис. 930 грн.
  • За пів року роботи інспекторів з паркування зі столичних вулиць було евакуйовано понад 3 тисячі автівок, розміщення яких перешкоджало дорожньому руху або створювало загрозу безпеці руху.
Найцікавіші та найважливіші новини, а також поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця — завжди в нашому телеграм-каналі Finance_ukr 🤫 Переходьте, підписуйтеся — з нами цікаво та корисно!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас