Здешевлення кредитів: у НБУ розповіли про початок тенденції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Здешевлення кредитів: у НБУ розповіли про початок тенденції

Кредит&Депозит
987
У Національному банку вбачають тенденцію до зниження ставок за депозитами з боку великих системних банків, а це у свою чергу потягне за собою здешевлення кредитів.
Про це на пресконференції заявив голова Національного банку Яків Смолій.
“Швидкої залежності між зниженням облікової ставки і ставок як за депозитами, так і за кредитами не буває. Тому що є певний часовий лаг реакції ринку на ті рішення, які приймає Національний банк. Але ми чітко бачимо тенденцію до зниження ставок за депозитами і про це вже заявили великі системні банки. За ними очікується рішення менших банків. А здешевлення депозитів потягне за собою і зниження відсоткових ставок по кредитах”, – сказав Смолій.
Один з найбільших системних банків – Ощадбанк – з 15 січня 2020 року знизив відсоткові ставки за депозитами у всіх валютах для фізичних осіб. Зниження ставок відбулось у діапазоні 0,25-0,5 процентного пункту за депозитами в гривні, 0,5-1 – у доларах США і 0,25-0,5 – у євро.
Відповідно до звіту “Опитування про умови банківського кредитування” банки очікують, що в січні-березні 2020 року буде спостерігатись збільшення попиту на кредити з боку населення та бізнесу.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Зайти і вибрати кредит

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас