GM вкладе $2,2 млрд у виробництво електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM вкладе $2,2 млрд у виробництво електромобілів

Фондовий ринок
982
Американський автомобілебудівний концерн General Motors Co. (GM) інвестує $2,2 млрд в свій завод поблизу Детройта, де компанія планує виробляти електричні пікапи і кросовери, – повідомляється в прес-релізі автовиробника.
Це буде перший завод GM, що вироблятиме електромобілі.
Початок виробництва першого повністю електричного пікапа GM заплановано на кінець 2021 року. Після цього компанія збирається почати випускати на заводі біля Детройта безпілотне електричне таксі без рульового колеса і педалей Cruise Origin, яке було представлено минулого тижня підрозділом GM, що займається розробкою самокерованих автомобілів, – Cruise.
Автовиробник планував закрити свій завод біля Детройта. Однак, відповідно до угоди, якої було досягнуто між GM і профспілкою працівників автомобільної галузі США (United Auto Workers, UAW) в жовтні 2019 року після 40-денного страйку, компанія змінила своє рішення.
Наразі на заводі працює близько 900 осіб. Виробництво буде зупинено на кілька місяців після початку модернізації, запланованого на кінець лютого.
Компанія розраховує, що відкриття заводу після його переобладнання дозволить створити понад 2,2 тис. робочих місць.
У липні 2019 року Cruise відклав запуск сервісу роботизованих таксі, який було намічено на кінець минулого року. Експлуатацію автомобілів без рульового колеса заборонено в США. Автовиробники продовжують працювати над вирішенням технічних проблем і питань безпеки, пов’язаних з впровадженням безпілотних автомобілів. Вони закликали владу розробити правила, які дозволили б експлуатувати машини без керма і педалей.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас