Аналітики дали прогноз курсу долара на 2020 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики дали прогноз курсу долара на 2020 рік

Валюта
34319
Середньорічний обмінний курс гривні до долара за підсумками 2020 року буде зафіксований на рівні 25,4 грн/долар. Про це свідчать прогнози опитаних аналітиків.
На користь стабільності курсу гривні свідчить той факт, що попит у іноземців на українські держоблігації залишається досить високим. Це може утримувати нацвалюту на досить впевнених позиціях по відношенню до долара, вважає аналітик Альпарі Максим Пархоменко.

Найкращі кредитні картки для зберігання грошей 💳

“Цю тенденцію стримує НБУ за рахунок друкування гривні. Регулятору доводиться балансувати між нинішнім курсом і зростанням інфляції в майбутньому”, – говорить експерт.
Проте, на його думку, стабільний курс гривні, а також зниження облікової ставки до 10% дозволять наростити кредитування і прискорити економіку в 2020 році.
Голова аналітичного департаменту ІК Eavex Capital Дмитро Чурін вважає, що валютний ринок в 2019 році підніс справжній сюрприз, і такого значного зміцнення курсу гривні по відношенню до долара ніхто не очікував. І, як зазначив аналітик, природа фінансових ринків така, що трендові рухи за валютними парами бувають дуже сильними, тому вгадати “точку розвороту тренду” практично неможливо.
“Якщо розглядати чисто фундаментальні фактори, необхідно брати до уваги збереження негативного сальдо платіжного балансу, що рано чи пізно почне “тиснути” на курс нацвалюти”, – попереджає Чурін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас