Apple побила рекорд з прибутку завдяки продажу смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple побила рекорд з прибутку завдяки продажу смартфонів

Фондовий ринок
837
У І кварталі 2020 фінансового року американська корпорація Apple Inc. зафіксувала рекордні прибуток і виручку завдяки продажам iPhone і натыльних пристроїв.
Як йдеться в пресрелізі Apple, чистий прибуток за підсумками кварталу, що завершився 28 грудня 2019 року, збільшився на 11%, до $22,24 млрд. Підвищення прибутку було відзначено вперше більш ніж за рік.
“Ми дуже раді повідомити про найвищий квартальний дохід Apple за весь час, чому сприяє високий попит на наші моделі iPhone 11 і iPhone 11 Pro і рекорди за послугами і натільними пристроями”, — сказав генеральний директор Apple Тім Кук.
У сегменті натільних пристроїв, куди входять Apple Watch і AirPods, квартальна виручка злетіла на 37% — до $10,01 млрд. Кук заявив, що високий попит на ці пристрої в передсвятковий сезон скоротив їх доступність, проте продажі в цьому сегменті вперше виявилися вищими за позначку в $10 млрд.
За його словами, за звітний період база пристроїв зросла в кожному сегменті і тепер досягла понад 1,5 млрд.
“Наші дуже сильні результати в бізнесі призвели до рекордного рівня чистого прибутку в $22,2 млрд і до отримання операційного грошового потоку в розмірі $30,5 млрд. Ми також повернули акціонерам близько $25 млрд протягом кварталу, включаючи $20 млрд у вигляді викупу акцій і $3,5 млрд у вигляді дивідендів і їх еквівалентів”, — зазначив фінансовий директор Apple Лука Маестрі.
Чистий прибуток у розрахунку на акцію склав $4,99 при консенсус-прогнозі експертів, опитаних FactSet, на рівні $4,54.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас