В Японії презентували безпілотний трактор (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії презентували безпілотний трактор (відео)

Технології&Авто
4969
Компанія Kubota представила на виставці в Кіото (Японія) трактор, розроблений в рамках програми з автоматизації сільськогосподарської техніки Agrirobo.
Як повідомляє New Atlas, трактор працює на електриці, живиться від літій-іонних батарей і сонячних панелей.
За допомогою комбінації GPS, бортових датчиків і системи наведення на основі штучного інтелекту, він може автономно обробляти будь-які поля.
Система штучного інтелекту також дозволяє транспортному засобу відстежувати такі фактори, як погода і швидкість росту сільськогосподарських культур, тому він може фактично сам вирішувати, коли виконувати такі завдання, як посів, збір врожаю або обробка ґрунту.
Замість коліс у трактора X є чотири “гусениці”, схожі на Mattracks, які забезпечують оптимальне зчеплення з дорогою на різних ділянках.
Оскільки кожен з цих гусеничних механізмів має свій власний вбудований двигун, вони можуть незалежно обертати свої ступені на різних швидкостях, що забезпечує дуже вузький радіус повороту.
Крім того, висота основного корпусу транспортного засобу відносно гусениць може регулюватися: її можна скидати, коли потрібна додаткова стійкість, і піднімати, коли трактор їде рядами більш високих рослин.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас