В ЄС прогнозують падіння продажів на ринку нових авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС прогнозують падіння продажів на ринку нових авто

Світ
682
Керівництво Європейської асоціації автовиробників (ACEA) на нещодавній прес-конференції позначило основні проблеми, з якими зіткнулася автомобільна промисловість ЄС.
Про це повідомляє “Укравтопром”.
Як заявив президент ACEA Майкл Менлі, перехід на нові технології, пов’язаний з посиленням вимог в ЄС до рівня шкідливих викидів, генерує перед виробниками нові виклики, а ускладнює ситуацію очікуваний в цьому році спад продажів на ринку нових автомобілів.
“Після шести років безперервного зростання продажу легкових автомобілів в 2020 році в ЄС впадуть на 2%”, — заявив Менлі.
За його словами, спад відбувається в той самий час, коли європейський автопром масштабно нарощує інвестиції в екологічно чисті автомобілі.
У зв’язку з цим європейські автовиробники звернулися до політиків, закликавши активно допомагати галузі досягти до 2050 року мети — остаточного переходу на автомобільний транспорт з нейтральним рівнем викидів вуглецю.
Головні вимоги – по всій території ЄС необхідно терміново розгорнути густу мережу пунктів зарядних станцій, придатних для легкових і комерційних автомобілів. Крім того, забезпечити споживачів послідовними й економічно стійкими схемами стимулювання придбання як легкових, так і комерційних автомобілів з нульовим рівнем викидів.

Довідка Finance.ua:

  • Продажі автомобілів в ЄС за останні шість років: + 5,6% в 2014 році, + 9,3% в 2015 році, + 6,8% в 2016 році, +3,4 в 2017 році, + 0,1% в 2018 році і + 1,2% в 2019 році. На 2020 рік прогнозується падіння на 2%.
  • Щорічно інвестуючи в дослідження і розробки 57,4 млрд євро, автомобільний сектор вже є найбільшим приватним вкладником в інновації в Європі. Велика частина цих інвестицій спрямована на рішення для створення чистої мобільності.
За матеріалами:
Укравтопром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас