Телефонні аферисти виманили у киянки майже мільйон гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Телефонні аферисти виманили у киянки майже мільйон гривень

Кримінал
2942
У Києві телефонні шахраї обманним шляхом заволоділи коштами своєї жертви на суму майже 1 млн грн. Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури.
Слідство встановило, що 23-річний чоловік діяв у парі з подільницею, але її особу не встановлено. Вони виманили гроші у постраждалої нібито за закриття справи проти її дочки.
“Встановлено, що підозрюваний працював у парі з невстановленою слідством жінкою, яка і зателефонувала потерпілій. Представившись її дочкою, зловмисниця повідомила, що спровокувала ДТП, під час якого постраждала людина, і щоб уникнути покарання, необхідно передати велику суму грошей чоловікові, який вже чекає біля під’їзду”, – йдеться в повідомленні прокуратури.
Жінка зібрала всі гроші і через кілька хвилин передала $39 тис. і €100 аферистові. Загальний збиток для киянки склав 972 тис. грн. Відзначається, що вкраденими грошима шахрай “розпорядився на свій розсуд”. Чи отримала постраждала гроші або їх частину назад, не уточнюється.
Наразі слідчі дії тривають. Затриманому оголосили про підозру за ч.4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою). Зловмисник перебуває під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі понад 973 тис.грн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас