Кабмін знизив вартість ліцензій для мобільних операторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін знизив вартість ліцензій для мобільних операторів

Фондовий ринок
501
Кабінет Міністрів на сьогоднішньому засіданні ухвалив рішення, яке знизить вартість ліцензій на користування радіочастотним ресурсом для мобільних операторів.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.
Як відзначили в пресслужбі, згідно з рішенням, оператори мобільного зв’язку отримають ліцензії в діапазоні 900 МГц без тендеру, тобто відновлять свої вже наявні ліцензії.
“Використання саме цих частот дозволяє покривати більшу територію однією базовою станцією в порівнянні з більш високими діапазонами. Нові ліцензії технологічно нейтральні. Це означає, що оператори зможуть розвивати не тільки свої мережі 4G, але і впроваджувати більш сучасні технології”, – повідомили в міністерстві.
За даними пресслужби, рішенням уряду зменшена вартість ліцензій на користування радіочастотним ресурсом. Це зроблено за рахунок зміни механізму оплати – щорічне збільшення кроку платежів для кожного наступного року після 5 років дії ліцензії знижено з 10% встановленої вартості до 5%. Таким чином протягом всього строку дії ліцензій (а це від одного року до 13, залежно від того, який строк дії ліцензії вибере для себе кожен оператор) оператори заощадять понад 300 млн грн.
“Важливо, що при отриманні нових ліцензій оператори повністю оплатять їх цього року. А це – близько 900 млн грн надходжень до бюджету країни”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас