Кличко спростував інформацію про зрив термінів запуску метро на Виноградар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко спростував інформацію про зрив термінів запуску метро на Виноградар

Казна та Політика
606
Мер Києва Віталій Кличко запевняє, що роботи з продовження Сирецько-Печерської гілки метрополітену тривають за графіком і жодних збоїв у будівництві немає.
Про це він заявив під час інспекції будівництва метро на Виноградар.
“Зараз знаходимось на станції Мостицька на глибині 20 метрів. Останнім часом багато спекуляцій у засобах масової інформації, які не відповідають дійсності, що йде зрив роботи, що станції не відкриються в поставлені строки. З представником “Київметробуду” зробили нараду, де він впевнено сказав, що всі зобов’язання, які взяло на себе місто, ми виконуємо, і також контролюємо хід робіт”, – сказав Кличко.
Мер пообіцяв, що наприкінці 2021 року дві станції метро на Виноградар будуть відкриті.
“Роботи йдуть інтенсивно, без збоїв строків. Місто повністю контролює хід робіт, і ми бачимо вже на власні очі зміни, які відбуваються за короткий проміжок часу. Зараз триває збірка щита, і через декілька місяців вже буде проводитися робота під землею, і далі – роботи наземні”, – сказав Кличко.
Нагадаємо, будівництво метро на Виноградар планують завершити до 2021 року. Це передбачено договором, який уклали Київський метрополітен та переможець тендеру на Prozorro ПАТ “Київметробуд” щодо продовження Сирецько-Печерської гілки.
Відповідно до документа, роботи триватимуть до 2021 року, а їх бюджет становить 5 млрд 993 млн грн.
У рамках першої черги робіт на ділянці у майже 4 кілометри передбачається спорудження двох станцій – “Мостицька” та “Проспект Правди” – і відгалуження у бік станції “Виноградар” для подальшого продовження лінії.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас