Доходи фізосіб хочуть оподатковувати за прогресивною шкалою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доходи фізосіб хочуть оподатковувати за прогресивною шкалою

Особисті фінанси
144596
Народні депутати планують підвищити ставки податків із доходів фізичних осіб. Відповідний законопроєкт (№2758) було зареєстровано у Верховній Раді.
Законопроєкт “Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо запровадження справедливої прогресивної шкали податку на доходи фізичних осіб)” передбачає впровадження прогресивного оподаткування залежно від суми нарахованого доходу.
Як це діє зараз: в Україні діє єдина ставка податку на доходи фізичних осіб (ПДФ), що становить 18%. Саме стільки перераховують із зарплати до бюджету роботодавці – незалежно від суми нарахованого доходу. Також стягується військовий збір – 1,5% і єдиний соціальний внесок (ЄСВ) – 22%.
Натомість пропонують упровадити три ставки для податку на доходи фізособи:
  • 18% – якщо база оподаткування (доходи) не перевищує 10-кратний розмір мінімальної місячної заробітної плати, встановленої законом для такого місяця (зараз – 47 230 грн);
  • 36% – якщо дохід перевищує 10-кратний розмір мінімальної зарплати, але менший 20-кратного її розміру (від 47 230 грн до 94 460 грн);
  • 54% – якщо база оподаткування перевищує 20-кратний розмір мінімальної зарплати (понад 94 460 грн).
Доходи фізосіб хочуть оподатковувати за прогресивною шкалою
Такі ставки хочуть впровадити для доходів, нарахованих у тому числі, але не виключно у формі: заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 січня 2020 року в Україні введено нові рахунки IBAN для зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів.
  • Протягом трьох операційних днів 2020 року (3, 8 і 9 січня) платники податків здійснили 271,7 тис. платіжних транзакцій на недіючі рахунки.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💰

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас