Коли розпочнеться світова криза: економіст назвав строки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли розпочнеться світова криза: економіст назвав строки

Казна та Політика
16036
У жовтневому прогнозі МВФ очікував за підсумками 2019 року збільшення світового ВВП на 3%, відзначаючи, що це буде найнижчий рівень зростання економіки з минулої кризи 2008-2009 років.
У січневій доповіді попередня оцінка ще гірша: лише 2,9% зростання світового ВВП в 2019 році.
При цьому в МВФ відзначають, що після укладення “перемир’я” зменшився ризик загострення торгової війни між США і Китаєм, яка розглядалася як один з основних факторів уповільнення світового економічного зростання. До цього експерти фонду очікували, що нова світова криза почнеться в 2020 році. Тепер, як вважає економічний експерт-аналітик Борис Кушнірук, очікувати проблем потрібно пізніше – до 2021 року.
“Нова “Велика депресія” реальна. Питання тільки в тому, в який момент вона розпочнеться. Це залежить від безлічі факторів, але вона неминуча. Я прогнозую, що криза почнеться все-таки не в 2020-му, а в 2021 році. Хоча б тому, що [президент США Дональд] Трамп буде робити все від нього залежне, щоб не допустити обвалу економіки напередодні виборів. Американці, можна сказати, “голосують гаманцями”. Тому збереження позитивної динаміки в американській економіці для Трампа дуже важливе”, – вважає Кушнірук.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас