Сорос планує виділити $1 млрд на боротьбу з авторитарними урядами і зміною клімату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос планує виділити $1 млрд на боротьбу з авторитарними урядами і зміною клімату

Світ
405
Американський фінансист і мільярдер Джордж Сорос заявив, що виділить 1 мільярд доларів на створення глобального університету для боротьби з авторитарними урядами та змінами клімату.
Про це він сказав на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, передає Bloomberg.
У своїй промові мільярдер згадав «перегріту» економіку США, домінування Facebook та авторитарне правління Сі Цзіньпіна, Нарендри Моді, Джейра Болсонаро і Дональда Трампа, якого він назвав «шахраєм і абсолютним нарцисом».
Міжнародну платформу для навчання та досліджень, яка боротиметься з авторитарними урядами та змінами клімату, планують запустити на базі університетської мережі «Відкрите суспільство». Університет відкриють у співпраці з Центрально-Європейським університетом, який підтримує Сорос, та Бард-коледжем.
«У довгостроковій стратегії наша головна мета полягає в доступі до якісної освіти, зокрема освіти, яке зміцнює автономію особистості, розвиває критичне мислення, підкреслюючи академічну свободу. Беручи до уваги надзвичайну кліматичну ситуацію і заворушення в усьому світі, не буде перебільшенням сказати, що 2020 рік і наступні кілька років будуть визначати не тільки долю Сі та Трампа, але і долю світу», — сказав Сорос.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас