Що змінилося в порядку обліку платників ЄСВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що змінилося в порядку обліку платників ЄСВ

Особисті фінанси
9938
З 19 січня набрав чинності наказ Мінфіну, який вніс деякі зміни до порядку обліку платників ЄСВ.
Про це повідомила Державна податкова служба України на сторінці у Facebook.
Зміни, що чекають порядок обліку платників ЄСВ:
— Уточнюється порядок обліку в органах контролю членів фермерських господарств.
— Встановлюються особливості обліку фізичних осіб, які зареєстровані як підприємці та при цьому провадять незалежну професійну діяльність.
Такі фізичні особи обліковуються в органі контролю як фізичні особи – підприємці з ознакою провадження незалежної професійної діяльності, яка встановлюється на підставі:
  • поданої до органу контролю заяви за ф. № 1-ЄСВ з приміткою «Зміни» та копії документа, що підтверджує право фізичної особи на провадження незалежної професійної діяльності;
  • або відомостей (даних) відповідного уповноваженого органу чи реєстру, яким забезпечується реєстрація незалежної професійної діяльності;
  • або заяви та документів, поданих відповідно до підпункту 4 пункту 6.7 розділу VI Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіні від 09.12.2011 № 1588, зареєстрованого в Мін’юсті 29.12.2011 за № 1562/20300 (у редакції наказу Мінфіну від 22.04.2014 № 462, зі змінами).
  • Наказом уточнюються документи, які необхідно подати до органу контролю платникам єдиного внеску, на яких не поширюється дія Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», у разі прийняття відповідними органами (особами) рішення про ліквідацію, припинення діяльності.

Найкращі кредитні карти для зберігання грошей денег 💳

Зазначені платники єдиного внеску зобов’язані за 10 днів з дня прийняття відповідного рішення подати до органу контролю заяву про зняття з обліку платника єдиного внеску за формою № 7-ЄСВ та залежно від категорії страхувальника копії відповідних документів. Детальніше про документи читайте тут.

Довідка Finance.ua:

  • Заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску не може бути причиною переведення ФОПів із спрощеної системи оподаткування на загальну.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас