Google збільшує строк підтримки ноутбуків з Chrome OS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google збільшує строк підтримки ноутбуків з Chrome OS

Технології&Авто
288
Ноутбуки з Chrome OS дуже популярні на ринку освітніх послуг. І для таких пристроїв Google використовує досить непомітний і ненав’язливий процес оновлення. Однак автоматичні оновлення для Chrome OS не вічні, тому через кілька років обладнання може застаріти і припинити отримувати оновлення.
Щоб вирішити цю проблему, Google розширила підтримку автоматичних оновлень.
Оновлення пристроїв Chromebook регулюється політикою Google Automatic Update. При первинному виході Chrome OS ця політика передбачала розсилку автоматичних оновлень протягом 3 років. Згодом пошуковий гігант розширив строк підтримки до 6 років, а тепер, після чергового розширення, пристрої будуть отримувати оновлення вже протягом 8 років.
Однак ця зміна політики буде поширюватися тільки на нові пристрої, що вийшли в 2020 році. Існуючі на ринку моделі не потрапляють під дію розширеного строку отримання оновлень. В результаті пристрої Lenovo 500e і Acer Chromebook 712, що виходять в цьому році, будуть отримувати оновлення аж до 2028 року.
Google також реалізувала деякі інші поліпшення для пристроїв Chromebook, що використовуються в навчальному процесі.
Так, пропонуються поліпшення в консолі адміністратора, включаючи більш швидке завантаження і нові функції. Наприклад, сторінка “пристрої” дозволяє IT-адміністраторам бачити дату закінчення автоматичного оновлення для пристроїв в організації.
Разом з тим, щоб забезпечити підтримку цього розширеного періоду оновлення і нових функцій, Google збільшує ціну програми Chrome Education Upgrade з 30 до 38 доларів.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас