У Кабміні прокоментували рішення про відмову від ідеї митного союзу з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні прокоментували рішення про відмову від ідеї митного союзу з ЄС

Казна та Політика
644
Віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба відповів на звинувачення у згортанні євроінтеграції через рішення з питання митного союзу з ЄС. Віце-прем’єр підкреслив, що відмова від ідеї митного союзу з ЄС – “це, по суті, добре для України”.
“Митний союз – невід’ємна складова членства в ЄС, до якого ми рухаємося постійно, не відволікаючись на песимізм”, – нагадав Кулеба.
За його словами, митний союз на цьому етапі – це просто красиві слова, за якими стоять серйозні загрози національним вигодам та інтересам України. “Тому ми від цієї ідеї і відмовляємося”, – зазначив він.
Віце-прем’єр нагадав, що коли в 2017 році Україна озвучила ідею митного союзу з ЄС, експерти розкритикували її, тому що такий митний союз означав би більше обов’язків і менше прав для України, більше поступок, менше вигоди від угод про торгівлю з іншими країнами.
“На цьому етапі нам вигідне максимальне поглиблення співпраці між Україною та ЄС у митній сфері. Для цього є всі передумови і можливості. І ми їх використовуємо. Це вигідно насамперед українцям, адже від цього виграє український бізнес і економічно посилиться Українська держава”, – підкреслив Кулеба.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас